Какво означава "Динамичен сайт"?

CMS идва от английското "Content Management system". Това означава "система за управление на съдържанието".

С помощта на тази система, вие можете сами да редактирате и управлявате съдържанието сайта си по всяко време, без да имате специализирани технически познания.
Има много видове такива системи - както платени, така и безплатни. Най-разпространените от тях са Joomla и Wordpress.
На базата на тези системи се изграждат така наречените "динамични сайтове". Това означава, че в сайта има вграден административен панел, чрез който се управлява съдържанието. Административната система за управление дава възможност за редакция на различно ниво, в зависимост от това какви са познанията на администратора.

Веднъж изграден от нас, сайтът може да се редактира по два начина.

Без особени познания бихте могли да редактирате текстовото съдържание на страниците с вградения в платформата редактор, който наподобява word. Чрез него може да се редактира HTML и да се задава CSS клас на елементите (таблица, изображение). Може да се задава цвят, шрифт, размер и подравнение (ляво, дясно, център и т.н.) на текста. Може да се мести съдържанието в дадените секции и категории, както и да се задава начална и крайна дата на показване на текста; да се управлява показването на определена страница в заглавната страница на сайта; да се редактира заглавието на страницата. Можете да вмъквате "мета данни" и "ключови думи".

Мета данни - това е описание на всяка една отделна страница от сайта.
Ключови думи - това са думичките, по които бихте искали да Ви намират при търсене. Те се слагат за по-лесно индексиране на сайта от търсещите машини - Google, Yahoo и т.н.

Бихте могли да обработвате и изображенията в текстовото съдържание. Това не включва управление на галерия - прочетете за управлението на галерия и други инсталирани модули по-долу.
За да извършите гореизброените промени, трябва да идентифицирате с потребителското си име и парола през самия сайт.

Вторият вариант за редакция е за напреднали и се извършва чрез така наречения "мениджър панел".
Освен изброените по-горе функции, той дава възможност и за: задаване на ниво на достъп на потребители; управление на рекламни банери, текстови връзки, анкета, връзки в менютата. Позволява инсталиране, деинсталиране и създаване на допълнителни модули и компоненти; инсталация на други шаблони на Joomla, според версията им.

За Вас е подходящ динамичен сайт ако:

- Вашият сайт съдържа много страници (над 30), които често ще бъдат променяни и обновявани.
- Бизнесът Ви се развива предимно онлайн (магазин).
- Разполагате с необходимите знания за редовна и компетентна поддръжка на сайта.